Маріупольська спеціальна загальноосвітня школа №37
Донецької обласної ради


Главная | Регистрация | Вход
Четвер, 02.05.2024, 20:57
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Block title

 

21 січня 2022 року вчителями-дефектологами вищої кваліфікаційної категорії Капшитер Т. А. і Юрченко О. О. був проведений "Шерінг лайфхаків: "Брейн-фітнес. Прості та ефективні вправи для мозку." У процесі навчання учням необхідно опрацьовувати та запам’ятовувати значні обсяги навчальних знань, тому педагоги намагаються не зосереджувати увагу школярів на усвідомленні окремих фактів та дій, а допомагають їм навчатися виділяти головне, встановлювати зв’язки та асоціації. Для цього вчителі використовують різні стратегії навчання, спрямовані на розумовий розвиток учнів, активізацію їхньої розумової діяльності. Вчителі поділилися власними наробками та добірками практичних завдань, відпрацьовували виконання завдань з педагогами. Матеріали шерінгу


Відповідно до плану методичної роботи школи 13 січня 2022 року було проведено практичне заняття з педагогами за темою: "Інструменти зворотного зв'язку під час дистанційного навчання". Капшитер Т. А.  впродовж заняття здійснювала постійний контакт з вчителями, Тетяна Анатоліївна активізувала присутніх до плідної роботи, застосовуючи прийоми кінезіології. Педагоги отримали багато нових вражень та цінний досвід  з використання інтерактивних аркушів на платформі Live Worksheets. Це заняття  дало  зрозуміти педагогам, на що треба звернути увагу та над чим попрацювати. По закінченню  залишилися тільки позитивні враження, все було не тільки цікавим, але і корисним для організації навчання.

 


10 січня 2022 року шкільним психологом Морозовою І. В. був проведений психологічний майстер-клас "Нейрографіка як засіб відновлення та збереження психічного здоров'я педагогів", метою якого було створити умови, необхідні для самоаналізу та саморегуляції власної педагогічної діяльності дефектологів. Під час практичної роботи педагоги опановували методики зняття негативного стану (дипресії, злості, роздратованості, страху ...), миттєвого зняття стресу, втомлюваності, а також методики "зарядження" енергією. Користь заходу, як відмітили освітяни, ще й в тому, що деякі вправи спрямовані на розвиток у педагогів навичок та уміння взаємодіяти з дітьми в складних ситуаціях спілкування з ними.

  


20 грудня 2021року представники сектору ювенальної превенції Маріупольського РУП ГУНП в Донецькій області, завітали з новорічними привітаннями та подарунками до учнів  Маріупольської спеціальної школи № 37 Донецької обласної ради. До дітей гості приїжджають вже багато років. На цю добру традицію вихованці чекають з нетерпінням.

   


17 грудня 2021 року в Маріупольській спеціальній школі № 37 було влаштоване одне з найулюбленіших та найочікуваніших щорічних свят, присвячене дню святого Миколая. В гості до вихованців із найщирішими привітаннями та неймовірно святковою концертною програмою завітали дитячі колективи Будинку дитячої та юнацької творчості Кальміуського району м. Маріуполя (директор: Виктория Власенкова). Запальні виступи зразкового ансамблю бального танцю «Феєрія» (керівник: Ломакіна Н. Г.), народного ансамблю сучасного танцю «Арт-Денс» (керівник: Залавіна Т. В.), вокально-хорового колективу «Домінанта» (керівник: Пауль І. Є.), зробили свято яскравим і незабутнім!

   


16 грудня 2021 року  вихованці Маріупольської спеціальної школи № 37 Донецької обласної ради відвідали 25 державну пожежно - рятувальну частину м. Маріуполя. Вогнеборці у цікавій і доступній формі розповіли школярам  про особливості своєї роботи, продемонстрували  бойовий одяг рятувальників, пожежно-технічне обладнання пожежної машини; повідали  учням і ученицям  про необхідність дотримання правил пожежної безпеки у новорічні та різдвяні свята. Інспектори частини закликали школярів не бавитися з сірниками та нагадали номери телефонів екстрених служб . Приємним сюрпризом для дітей стали солодкі подарунки з тематичними листівками з нагоди наступаючого Дня Святого Миколая.


 


Щороку, 7 грудня відзначається Всесвітній день української хустки. Це  свято покликане об'єднати жінок різних професій, віку та національностей для збереження українських традицій. Адже саме хустка з давніх - давен в українських сім’ях слугувала оберегом, символом любові й злагоди. 

В Маріупольській спеціальній школі № 37 Донецької обласної ради пройшов флешмоб “Зроби фото з хусткою”, під час якого кожна здобувачка освіти та педагогиня могли прикрасити  себе автентичним аксесуаром та продемонструвати багатовікову красу української жінки. Для вихованців  школи пройшли майстер - класи присвячені хустці - берегині. Учні дізналися про розмаїття кольорів і візерунків, зрозуміли , що українська хустка - це і прикраса, і частина української культури - різноманітної, різнобарвної, як і вся українська земля. 

 

 

 

 

 

 

 

 


2 грудня, 2021 рік. В межах Всеукраїнської акції "16 днів проти  насильства", з метою створення безпечного освітнього середовища у школі, поширення знань про прояви різних видів насильства та формування  відповідних дій в ситуації їх загрози , запобігання  проявів булінгу в освітньому просторі, формування позитивних соціальних установок, толерантних відносин і ненасильницкої поведінки,  інспектором сектору ювенальної превенції  Маріупольського РУП ГУНП в Донецькій області, лейтенантом поліції Штепа В. І. та лейтенантом поліції ДОП,  відповідальним за лінію насильства, Панченко Д. О. для здобувачів освіти  Маріупольської спеціальної школи № 37 Донецької обласної ради, проведено лекції за темами: "Права дитини щодо захисту проти насилля", "Права та обов'язки дітей. Правила поведінки в школі".

    


Щорічний національний День пам'яті жертв Голодомору в Україні  припадає на четверту суботу листопада. Тому напередодні цього дня в Маріупольській спеціальній школі № 37  пройшли заходи, приурочені цій даті. Учні школи   приєдналися до акції "Свічка пам'яті ".


Здобувачі освіти  Маріупольської спеціальної школи № 37  Донецької обласної ради    долучилися  до проведення в Україні Всесвітнього Дня Гідності та Свободи - 2021, наймасштабнішого в Європі. Тож з 22 по 26 листопада 2021 року в усіх класах пройшли тематичні заходи: цікаві бесіди, квести, години спілкування, уроки мужності,  інформаційні хвилинки, відбувся показ фільмів про події Революції Гідності, організовано виставку книг та тематичних малюнків; у  шкільному вестибюлі був створений інформаційний стенд, на якому усі охочі могли прочитати вичерпні відомості про історію виникнення та суть цього Дня. Разом із здобувачами освіти  ми приходили до розуміння, якою може бути гідність, як проявляється гідність щодня, що означає діяти доброчесно. Усі заходи пройшли з дотриманням протиепідемічних вимог.


З 15 до 21 листопада 2021 року в Україні відбувся  другий етап Глобального тижня безпеки дорожнього руху. Згідно з Загальним Планом заходів Всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху, 19 листопада визначено датою проведення Єдиного національного уроку в загальноосвітніх навчальних закладах на тему «Безпечна дорога додому» в рамках національного проекту «Безпечна країна».
Учні школи приєдналися до єдиного уроку та здобули нові знання і навички за темою: "Безпечна дорога додому".


Всесвітній день дитини відзначається 20 листопада як день світового братерства і взаєморозуміння дітей, день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі. Саме у цей день – 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини. З 1990 року у Всесвітній день дитини відзначається річниця прийняття цих основоположних документів у сфері захисту прав дитини. 

До Всесвітнього дня дитини в школі  старшим інспектором СЮП МРУП, капітаном поліції О. Муха проведено виховний захід "Права маленької дитини" для учнів 6-9 класів.

 

 

  

 


Щорічно, 16 листопада в Маріупольській спеціальній школі № 37 відзначається Міжнародний день толерантності. Кожного року це зовсім новий формат і нові ідеї. Цього року учні старших класів організували флешмоб під назвою «Світ починається з мене». Слоганом цього дійства було: «Будь толерантним. Підтримай мене», що закликало учнів школи до прояву толерантності й демонструвало, що всі люди рівні, незважаючи на їхнє матеріальне становище, походження, стан здоров’я чи звички. Проведені тематичні  уроки  дали можливість здобувачам освіти ще раз переконатися, що у світі діють закони добра, терпимості, чесності, щирості, співпереживання та любові, а толерантність врятує світ.  День толерантності пройшов цікаво та змістовно, у всіх вихованців був веселий настрій.


13 листопада у багатьох країнах світу відзначається щорічний Всесвітній день доброти. Відзначати це свято вперше запропонували учасники волонтерського руху “За доброту”, що виник в Японії у 1997 році. Це свято молоде і трохи незвичне для нас. Безумовно, бути добрим треба щодня і щохвилини, але цього дня людська доброта має просто захопити увесь світ, перетворившись на справжню “епідемією позитиву”.

Учні Маріупольської спеціальної школи № 37 долучилися до акціїї "Відправ смайлик другові".


В Маріупольській спеціальній школі № 37  з 08.11. 2021 по 12.11.2021 р. в рамках тижня української мови та літератури пройшли заходи присвячені Дню української  писемності та мови під гаслом: «Я люблю рідну мову!». Для здобувачів освіти  початкової та старшої школи були проведені різноманітні пізнавальні та інтерактивні тематичні  заходи:  урок - свято   «Українська мова - диво калинове» (2 - А клас, вчитель: Литвин Ю. Р.) ; урок «Мова барвиста, мова багата…»  (3 - А клас, вчитель: Нестеренко Н.А.); кейс - урок «Квітни, мово наша рідна!» (4 - А клас, вчитель: Ковальова І.В.); вікторина для учнів початкових класів: «Мово моя - українська!» (вчитель: Гакало І. Б.); кейс - урок «Плекайте мову українську!» (5 - А клас, вчитель: Нестеренко Н.А ); урок з мовознавства  «Звучи, рідна мово!» (6 - А, Б класи, вчитель: Пінчук Н.І.); урок - квест «Золоте перо»тест на порталі Всесвіта "Знаю! Вмію! Розмовляю!" на знання української мови (7- А клас, вчитель: Дубовик І. В.); урок - свято «Люби й вивчай рідну мову!» (8 - А клас, вчитель: Ковальова І.В.); мовознавчий квест: «Я люблю українську мову» (8 - А клас, вчитель: Юрченко О.А.). З нагоди тижня української мови та літератури  були організовані чудові фотозони: «Мова нас єднає!», «Я люблю рідну мову!», проведена  виставка малюнків: «Мова – жива душа народу» (педагог - організатор: Стефанова О. А) . 

 


26 жовтня 2021 року психологинею Маріупольської спеціальної школи № 37 Морозовою І. В. було проведено теоретичне заняття для слухачів  «Школи дефектологічних знань» за темою «Загальні питання спеціальної психології та дефектології».  Педагогічні працівники   були ознайомлені з основною термінологією спеціальної психології  та дефектології, з особливостями  розвитку пізнавальної діяльності дітей з особливими освітніми потребами,  медичною класифікацією типів розумових порушень та класифікацією ступенів розумового недорозвинення. Педагогам  були надані практичні рекомендації щодо особливостей педагогічного спілкування  з дітьми, у яких розумове недорозвинення ускладнено порушеннями протікання процесів нейродінаміки, порушеннями емоційно - вольової сфери, специфічними мовними відхиленнями, психопатоподібною поведінкою.   Психологинею був зроблений   акцент на  особливу місію вчителів та вихователів  спеціальної школи для здобувачів освіти   спеціальної школи:  забезпечення кожній  дитині високого  рівеня  якості  корекційно-освітніх  послуг, який будується на основі  урахування  її  індивідуальних  потреб, розуміння вікових та індивідуальних  особливостей  у відповідності зі структурою  і характером порушень, їх впливом на навчальну діяльність і загальний розвиток дитини.


20 жовтня 2021 року в 7 - А, 9 - А, 9 - Б, 10 - А класах Маріупольської спеціальної школи № 37 педагогами Юрченко О. О., Дубовик І. В.   були проведені  уроки з медіаграмотності за методичним комплексом від АУП «Абетка вакцинації чи освітнє щеплення від дезінформації від А до Я» приурочені Глобальному тижню медіа та інформаційної грамотності (Global Media and Information Literacy (MIL) Week). Ця міжнародна ініціатива була започаткована ще у 2012 році та проводиться ЮНЕСКО, щоб відзначити прогрес у критичному сприйнятті інформації. На уроку, присвяченому історії вакцин, вихованці знайомилися з цілями вакцинації та її значенням в сучасному світі; використовували отриману інформацію під час розвінчування фейків про вірус SARS-CoV-2, про вакцини; аналізували фрагменти фільму про створення дифтерійного антитоксину в США; дізналися про перші спроби масової популяризації вакцинації через рекламні листи та агітаційні плакати; під час мозкового штурму наводили аргументи щодо питання «Навіщо вакцинуватися?»; вчилися формулювати правильні тези до помилкових антитез щодо переваг вакцинації; створювали гасла, які популярізують вакцинацію; через гру визначали ефективність групового імунітету.


19 жовтня 2021 року дитяча творчість заполонила школу! Завдання творчого конкурсу "Осінній креатив" непросте – з природнього осіннього матеріалу діти мають виготовити цікаві, яскраві та оригінальні роботи. До участі в конкурсі радо зголошуються учні як перших так і десятих класів, яким корисними ідеями та порадами допомагають вихователі та вчителі. Результатом спільних зусиль стають чудові роботи, від яких віє теплом та дитячою фантазією. Із природного матеріалу, яким багата осінь: листки, каштани, жолуді, калина, крупи та гарбузи – діти вміло виготовляють цікаві композиції та багряні букети. Усі змайстровані роботи, експонують у холі школи, щоб як діти, так і гості навчального закладу  мали змогу їх оглянути та досхочу намилуватися.


«Дарунки пані Осені» – таку тему відтворювали  18 жовтня 2021 року із квітів, фруктів, овочів та інших природних матеріалів учні Маріупольської спеціальної школи № 37 Донецької обласної ради, представляючи роботи на шкільній виставці осінніх композицій. Кожна композиція неповторна, їх навіть важко оцінити, щоб визначити кращих, оскільки роботи були дуже різнопланові. Були відзначені композиції й у різних номінаціях, зокрема, за креативність, найкраще втілення ідеї конкурсу, оригінальність та естетичний смак, яскравість вирішення теми.


До Дня захисника України, Дня українського козацтва , Дня української повстанської армії (УПА), Дня святої Покрови Пресвятої Богородиці  – в Маріупольській спеціальній школі № 37 Донецької обласної ради, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, сприяння подальшого зміцнення патріотичного духу вихованців були проведені різноманітні  заходи:   квест - гра у 7 - А класі  “Козацькому роду - нема переводу”,   інтерактивний урок у 5 - А класі “Нащадки козацької слави”;  спортивно - розважальні заходи для вихованців початкових класів “Козацькі розваги” та учнів старших класів  “Ми козацького роду нащадки!” .  Учні 8-10 класів переглянули  художній фільм «Богдан-Зиновій Хмельницький» (2006 року, режисер М.Мащенко). Після перегляду фільму відбулося активне обговорення, під час якого байдужих не виявилося, адже мужність, звитяга, розум та козацька слава наших прадідів червоними нитками прописана на сторінках літопису української історії.

   


#нецькуй #антибулінговий_урок_2021

З 4 по 8 жовтня 2021 року учні та педагоги 5 - 10 класів   Маріупольської спеціальної школи № 37 приєдналися до ІІ Національного антибулінгового уроку від ГО «НЕ ЦЬКУЙ». Урок "#Не_цькуй" сприяє підвищенню обізнаності вихованців щодо видів цькування та його наслідків, сприяє розвитку вміння пошуку оптимальних шляхів виходу із складних життєвих ситуацій, формує навички відповідальної та безпечної поведінки, закликає до активних дій для того, щоб#ЗУПИНИТИ ЦЬКУВАННЯ в житті.

#нецькуй #антибулінговий урок Дубовик І. В.    #нецькуй #антибулінговий урок Юрченко О. О.     #нецькуй #антибулінговий урок Соха О. М.     #нецькуй #антибулінговий урок Лісова І. Ф.


#Бабин_Яр_80 #БабинЯр #ЧервонаТочка 29 вересня до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру в 7 - А, 10 - А, 10 - Б класах Маріупольської спеціальної школи № 37  пройшов Національний урок пам’яті. Його проведення  ініційовано Меморіальним центром Голокосту «Бабин Яр» спільно з Міністерством освіти і науки України. Це перший в історії урок, який сприяє відродженню  пам'яті про Голокост, розкриває сутність його трагедії  в Україні.  Урок  сприяє виробленню стійкого негативного ставлення  до фактів дискримінації, зневаги до людської гідності, зазіхань на право на життя.


У честь святкування Міжнародного дня миру в Маріупольській спеціальній школі пройшли заходи: “Я миру зичу всім вам, добрі люди!” (Соха О. М., 1 - А), “Мир на Землі!” ( Литвин Ю. Р., 2 - А), “Миру в Україні - бути!” (Лінник Т. О., Нестеренко Н. А., 3 - А), “Ми за мир у світі!”  (Зоріна В. В., Алексєєнко М Є.). Здобувачі освіти  старших класів прийняли участь в акції “Голуб миру” ( Стефанова О. А., педагог - організатор).


#EdCampUkraine #augustedcamp  Вже за традицією вчителі Маріупольської спеціальної школи № 37  провели п'яту серпневу (не)конференцію у форматі EdCamp . Цього разу, неформальне спілкування по темі "Трансформація педагогічного розвитку педагога" відбувалося у чудовому куточку Донеччини The Forest Park. Без нудних доповідей провели методичний аукціон, workshop, методичний діалог, майстер-клас, тренінг, освітній квест. Отримали знання, практичні навички і заряд енергії перед початком навчального року. 

      


#miniEdCampMariupol Знайомі з концепцією навчання впродовж життя? Педагоги Маріупольської спеціальної школи № 37 Донецької обасної ради - так! Бо саме цій темі, "Встигати,  за світом, або Lifelong Learning" був присвячений mini-EdCamp Mariupol, до якого приєдналися 164 учасника й учасниці.                                                                                                                     

Зміни в освіті відбуваються в першу чергу через трансформацію ролі вчителя в навчальній діяльності учнів. Щоб встигати за світом, потрібно не зупинятися і продовжувати навчання впродовж життя. Панельна освітня дискусія, онлайн - спікери/-ки, виїзні локації, індивідуальний коучинг, практичні ідеї - усе це зробило захід особливим і неповторним.  Дякуємо координаторці Tatjana Lugovaya, експертам та експерткам за змістовну, креативну, практично спрямовану роботу в локаціях, позитивну мотивацію до саморозвитку. #ТутВартоБутиРазом

  


#ДЕНЬ_ВИШИВАНКИ Щорічно, в третій четвер травня, в Маріупольській спеціальній школі  № 37 Донецької обласної ради, традиційно святкується День вишиванки. Цього року цей день припав на 20 травня.  Дрес - кодом дня була вишиванка, і вся школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки. Протягом дня було проведено безліч виховних заходів даної тематики. Учні початкової школи  читали вірші про вишиванки, українські традиції, виконували творчі роботи з українською символікою… І як результат, окрім вираження своєї національної  та громадянської позиції – позитивні емоції, піднесений настрій, відчуття гордості за приналежність до українського народу.

         


#з_турботою_про_Землю Діти Маріупольської спеціальної школи № 37 Донецької обласної ради дуже відповідально поставилися до участі у Найбільшому уроку у світі з екології та кліматичних змін "Планета - мій дім".  Цей урок приурочено до Дня Землі та створено за матеріалами розробленими Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та EdEra.

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Гаряча лінія
Пов’язане зображення
Архів записів
Healthy Schools

Copyright MyCorp © 2024 |